Search This Blog

About me (A.K.A-"Yafutoo")

My photo
ISRAEL, Israel
בוגרת "שנקר" במגמה לעיצוב אופנה. מאפרת משנת 97', מתוכן ארבע שנים בחברת "מאק". כיום פרילאנסרית בתחום האופנה והביוטי, ניהלה במשך כשלוש שנים את פורום איפור וציור גוף ב"תפוז" ומשמשת ככתבת עצמאית בפורטל הלייף-סטייל האינטרנטי של "הארץ"-"אונלייף" ובעיתון "גו סטייל". מכורה קשות לבלולה, הבת שלה, ל"הלו-קיטי" ולנעליים-רצוי של "פראדה" ו"מיו-מיו", אקססוריז מטורפים, בגדים מיוחדים וכמעט כל דבר שקשור לאופנה ולסטיילינג.

Saturday, February 7, 2015

פוסט בקורת מוצרים מורחב-על הסכין, #19

כי כבר המון זמן לא רשמתי פוסט ביקורת מפורט, עם ימבה אימג'ים שהכנתי עבורם...אז בבקשה, הגיע הזמן!

*כל הכתוב לעיל מבוסס על חוות דעתי האישית בלבד-אין בו משום פרסומת סמוייה, המלצה צרכנית גורפת או השמצה כלשהי.
*חלק הארי של המוצרים הנדגמים נשלח אלי מטעם החברות עצמן (במקרים כאלו וגם במקרים בהם המוצר נרכש על ידי במחיר מלא, יצויין הדבר בפוסט-למען הגילוי הנאות). אף על פי כן, אני מתחייבת לעשות כמיטב יכולתי ולתת חוות דעת מקצועית ומשוללת דעות קדומות עד כמה שניתן, על מנת לאפשר לכם לגבש החלטה אישית לגבי טיב וכדאיות המוצרים. *מוצרי האיפור נבחנים ע"פ מדדים כלליים וקבועים: צורת האריזה ואסתטיות המוצר; נוחות השימוש; רמת המחיר; עמידות המוצר; ריכוז הפיגמנט (color pay-off) וכן הפן המוסרי של ניסויים בבע"ח, עם כל המשתמע מכך.
*בשל התגליות אותן גיליתי לאחרונה בנושא הניסויים בבע”ח, מורכבות העניין ופתלתלותו אני מייעצות לכל קוראי לקרוא בעיון את הטור המפורט הזה , ולהסיק את מסקנותיהם האישיות. אני אישית נשענת על PETA כמקור מהימן עד כמה שניתן לדעת.

שפתוני מאט עמידים "Long Lasting 24 Hours" של "סקארה"

השפתון העמיד הנוזלי של סקארה-צילום, יח"צ


רשת "סקארה" נכנסה לשוק הישראלי כבר לפני כשנה, כשמטרתה המוצהרת לתת קונקורנציה ראויה לרשתות האיפור הזולות כשהיא מציעה מגוון מוצרי איפור וטיפוח זולים, נגישים ולא ממותגים-כך על פי גישתם.


מוצרי סקארה שנתקבלו לדגימה-מברשת מדהימה, השפתונים, ממש לא! (צילום:יעל יעקבי)

חנויות הרשת ממוקמות בקניונים המקומיים, בפריסה ארצית, כשהן מסודרת על פי קטגוריות איפור וטיפוח מובנות-ממש כמו בחנויות האיפור המקצועיות, רק שהמחירים נמוכים להפליא.
קיבלתי להתנסות, בין היתר, בשפתונים הנוזליים העמידים של החברה, שרבות דובר עליהם בבלוגיספירה הישראלית.
הראשון שהתנסתי בו היה מספר #01, שגוונו מעין קרימזון עז שמשך את עיני מאד.



מספר #01, מי שכן שורדת את מבחן הטעם האיום-מדובר בדיופ מושלם ל"רלנטלסלי רד" של "מאק" (צילום ואיפור:יעל יעקבי)


עיצוב המוצר מצחיק-מחד ואפילו חושני, מאידך. המיכל מעוגל ומקומר וידית האחיזה מעוצבת במעין זוית מצחיקה-משהו שלא ממש מחבר את האסוציאציות שרצות בראש בהכרח לתחום האיפור (רק אומרת...); המריחה קלילה באמצעות ספוגית האפליקטור, הצבע עז והפיגמנט נהדר ואף כי מצאתי שלוקח לו דקות ארוכות למדי להתקבע, לאחר שהתקבע, הוא התגלה כעמיד בצורה בלתי רגילה ושרד בעוז ארוחה צהריים גדולה למדי; הדאון סייד העיקרי לדידי, ואחד כזה שלא יכולתי לעבור עליו בשתיקה, היה הטעם של המוצר. לקח לי דקות ארוכות להבים מה הוא מזכיר לי ואז נפל האסימון בקול רעש מצלצל: לאורך כל השעות שבהן היה השפתון על השפתיים שלי, נותר לי בפה טעם איום ונורא כשל פלסטלינה-תעשייתי, עיקש ובלתי נסבל, מהסוג שגם הניחוח המלאכותי המתקתק והראשוני של השפתון, לא יכול היה לכפר עליו, וודאי שלא לאורך זמן. אי לכך ובהתאם לזאת, הועברו כל השלושה שקיבלתי לתרומה-גם במחיר ה-6.90 ש"ח שהם עולים, לא הייתי יכולה לשאת זאת...


ליין הצלליות המינרליות החדש של "Gaya Cosmetics"

אחת אפויה ואחת דחוסה (מימין עם פלאש, משמאל-בלי)-הסגולות הנהדרות של "גאיה" (צילום:יעל יעקבי)

גווני הצלליות החדשים של חברת הקוסמטיקה המינרלית "גאיה", אשר נשלחו אלי לסיקור, התאימו לי בול ליצירת מראה הוולנטיינז השנתי שתכננתי לשנה הנוכחית. כחולת סגולים ידועה, קפצתי כמוצאת שלל רב על צללית המאט הדחוסה "Vibrant Violet PR05" ועל הצללית המבריקה האפויה "Lavender BK13", ששתיהן חלק מליין נרחב המכיל 31 גווני מאט ומבריק-דחוסים ואפויים, כאחד.
על אף שטייטל ה"מינרליות" מעולם לא הרשים אותי באופן יוצא דופן, התרשמתי לאללה מהצמד חמד הזה, על כל מדדיו.
מארזי הצלליות קמורים כצדפה ומתיישבים ביד באופן כייפי; הצלליות עצמן גדולות יחסית (4.5g); הפיגמנטים מרשימים בעוצמתם ורמת הכיסוי שלהם מלאה ומצויינת כך שמה שנראה לעין, במיכל, מתקבל במדוייק בעת האיפור; מעצם היותן מינרליות, הן אמורות גם לעבוד על רטוב, אם כי טרם התנסתי בנושא; השתמשתי בשתיהן (יחד עם עוד מוצרי חברות שונות, אותם אפרט כשאחשוף את הלוק המלא, בבוא העת), ליצירת לוק העיניים הזה כאן והן נשמרו לאחר מכן, באהבה, בארון הטואלטיקה האישי שלי לשימוש חוזר; 89 ש"ח לצללית בחנויות המותג כשמס הערך המוסף והנהדר הוא שהחברה איננה עושה ניסויים בבע"ח, כך שניתן לרכוש מהם, ללא יסורי מצפון.
פשוט נפלאות!


ללא פלאש:לוק העיניים בו משתתפות גם הצלליות של גאיה (איפור, צילום ועריכה:יעל יעקבי)
עם פלאש:לוק העיניים בו משתתפות גם בצלליות של גאיה (איפור, צילום ועריכה:יעל יעקבי)
פריימרים ייעודיים של חברת "Malu Wilz"

מאלו ווילז-נבחרת מוצרים משובחת ומובחרת במיוחד! (צילום ועריכה:יעל יעקבי)

האמנם שחברת "מאלו ווילז" עשתה עליה לארץ כבר לפני כשלוש שנים, בגזרת היח"צ היא שומרת על סטטוס תעשייתי שקט למדי. מוצרי החברה המקצועיים, אשר מקורם בגרמניה, נמכרים רק על ידי משווקים מורשים ואין להם חנויות עצמאיות משל עצמם-אלא חנות מקוונת ודף בפייסבוק שרק בזמן האחרון החל להתרומם ואולי תעזור לרמת החשיפה שלהם לקהל הישראלי. כך או כך, גיליתי כי מדובר במוצרים מצויינים לעילא ולעילא. כאן למטה, הייתי רוצה להמליץ בכל פה על נבחרת הפריימרים המשובחת שלהם, ממנה אני נהנית מדי יום:

בסיס העיניים-נראה סתמי אך עושה נפלאות! (צילום:יח"צ מתוך דף החברה)

Eyeshadow Base
מדובר בקופסית קטנה ומתברגת המכילה פריימר עמיד לצלליות; גוון הפריימר טבעי/שקפקף והוא מכיל חלקיקי רפלקטורים הנותנים הברקה מאד מינורית לעפעף בעת ההנחה, כמו גם מאחדים את גוון העפעף ומכינים אותו להנחת הצללית; הפריימר נוח מאד לשימוש ומצאתי שהכי קל להניחו באמצעות כריות האצבע, אבל האיסטניסטיות שבכן יוכלו גם באמצעות מברשת הנחה שטוחה וסינטטית. שכבה דקיקה ואחידה תיתן מענה לכל מראה איפור עיניים-קל כמורכב ומצאתי אותו עמיד באורך מרשים לאורך שעות ארוכות של עבודה ומזג אוויר משתנה.
117 ש"ח, לפני הנחת מאפר אופציונלית באתר החברה או אצל המשווקים המורשים.


שחקן קבוע בתיק האיפור שלי-בסיס לשפתיים (צילום: יח"צ מתוך אתר החברה)


Lifting Lip Primer
מוצר חובה, לטעמי, בכל תיקה של מכורת איפור או מאפר מקצועי, במיוחד בזמן האחרון-עם פלישת שפתוני המאט הנוזליים לחיינו. גיליתי שהפריימר הזה מציל לי את השפתיים ומחייה אותן משמעותית לפני מריחת שפתון נוזלי מתקבע, עוזר לתוחלת החיים שלו ומשמעותי מאד לגבי עניין הנראות ואופן המריחה שלו על השפתיים.
השפתון הדקיק, מגיע במיכל מסתובב מוכסף; המריחה חלקלקה ונעימה והוא נותן תחושה רכה וכייפית לשפתיים בזכות ויטמין E, שמן אגוז הקוקוס והחומצה ההיאלרונית שהוא מכיל כמו גם נגיעה קלילה של גוון ניודי וטבעי מאד; הוא הפך לגמרי למאסט שלי לפני שאני משתמשת בשפתונים עמידים מתקבעים, או כאלו בעלי גימור מאט שמייבשים מאד את השפתיים.
139 ש"ח, לפני הנחת מאפר אופציונלית באתר החברה, או אצל המשווקים המורשים.


למאותגרות הריסים, כמוני, פריימר ייעודי (צילום: יח"צ מתוך אתר החברה)

Mascara Base
על הריסים הישרים והמחורבנים שלי אני מלינה כאן כבר שנים, השכם והערב. כמי שנמצאת תמידית בחיפוש אחרי המסקרה האולטימטיבית הגעתי למסקנה כי כל השיטות להשגת המראה המעוגל והעבה כשרות-ביניהן הנחת פריימר לריסים, מוצר שרבות בוודאי ירימו גבה למשמע קיומו.
אז כן, יש חיה כזו, ו-וואלה, מסתבר שהיא מועילה למאותגרות ריסים שכמותי.
פריימר הריסים של החברה מגיע במארז לבן ופשוט למראה, כמו גם החומר עצמו; משיחה יסודית שלו והמתנה קטנה עד לקיבוע תורמים במקרה שלי לעיגול קליל, עיבוי רצוי למדי ועיצוב נאה יותר לכל מסקרה שאני מניחה מעל; החומר אמנם לבנבן בהתחלה, אבל מתקבע כשקוף, כך שאין שום הפרעה לגוון המסקרה שמניחים מעליו-האפקט נשאר, הצבע, לא. גם זה, מאסט אצלי בכל לוק איפורי שאני בוחרת לעשות, כי אחרת פשוט אי אפשר...

95 ש"ח, לפני הנחת מאפר אופציונלית באתר החברה, או אצל המשווקים המורשים.

זהו יקיריי מכורי האיפור, עד כאן להיום בפוסט הביקורת הסופר מושקע הזה, צפו לעוד המון המון עדכונים, פעילויות ודברים כיפיים ממש בקרוב.
שאלות ותהיות, אפשר גם למייל שלי כאן:
yaelmakeup09@gmail.com
ואם טרם לייקקתם את הדף העסקי שלי, הרי יפה שעה אחת קודם.
שיהיה אחלה שבוע מלא צבעים ויצירה לכולנו!


milkysmile

Thursday, February 5, 2015

פוסט הגבות המלא, הגדול, השלם והבלתי משוחד!

או...איך לעצב גבות באופן מושלם, גם אם אין לך יותר מדי שיערות

הפוסט הזה עלה היום לאתר ONLIFE, כחלק מסדרת הטורים שלי ל"סופר פארם". אני מעלה לכאן את שכתוב הטור המלא שבו גם המלצות עבור מוצרי חברות אחרות-מקצועיות ואחרות, אשר אינן נמכרות בפארמים.

על האבולוציה שעברו הגבות הנשיות משחר ההיסטוריה מישהו עוד יעשה סדרה סטייל "היה היה". החל מגילוח טוטאלי בתקופת הרנסנס, דרך שנות העשרים של המאה העשרים, בה הן צויירו כחצי עיגול כדי לשוות מראה תמים וילדותי לנשים הנעריות של תקופת הצ'רלסטון ועד למהפך הברוק שילדסי, במראה הגבות הפרועות והעבותות של שנות השבעים באותה המאה. בכלל, אם יש משהו שיכול לתמצת לכדי משפט אחד את יחסי האהבה-שנאה שיש לנשים עם פס השיער הזה מעל לעיניים שלהן, הרי שזה המם הגאוני הזה.


גם חוקרי התנהגות ואדם הפנימו מזמן שהגבות משמעותיות לפנים האנושיות. הן למעשה אלו שמכתיבות את הרושם הראשוני לגבי ההבעה של האדם העומד מולנו-האם הוא "מתפלא", "כעוס" או אפילו "לעגני" למראה.
בתחום היופי והאסתטיקה, אם לפני כעשור היה תחום עיצוב הגבות שמור רק לבעלי מקצוע שעסקו בהסרת שיער וקוסמטיקה כללית, הרי שבשנים האחרונות הצטרפו גם חברות האיפור למשחק, תוך כדי הבנה כי הן חייבות לתת מענה למתאפרת הממוצעת מן השורה אשר חפצה להשיג "טוטאל לוק" איפורי, כשהכנת וסידור הגבות, מהווה חלק הכרחי ממנו.
היום, כאמור, יש חזרה לשורשים (תרתי משמע) ולמראה גבות מלאות ועבות, אם כי מסודרות למשעי.
אפעס, מה יעשו אלו שבצעירותן מרטו את עצמן לדעת וכעת נותרו קרחות מכאן ומכאן?
ובכן, בטור הזה אנסה לתת לכולן מענה ולעשות קצת סדר בדברים.


מהי צורת הגבה האידאלית?


האם יש בכלל "חיה" כזו?
ובכן, כן...סוג של.
צורת הגבה האידאלית בעשור האחרון היא כצורת כנף השחף.
נשמע פיוטי לאללה, אבל בעקרון קל למדי ליישום.
טכנית-קו הגבה האידאלי אמור להתחיל במקביל לזוית העין הפנימית (באזור האף) ולהסתיים בהמשך הקו הדמיוני המחבר בין כנף האף החיצונית לזוית העין החיצונית. את כל שטח הגבה הזה נחלק בדמיון לשלושה שלישים, כשזוית הגבה המחמיאה ביותר והקלאסית למראה, אמורה להתחיל באזור ה-2/3.
הסתבכתן? הציצו בצילום כאן, שם תראו זאת מעשית.


צילום ואיפור:יעל יעקבי. לחצו להגדלה

ככלל אני ממליצה המלצה חמה ללכת, לפחות בפעם הראשונה, לאיש מקצוע המתמחה בהתאמת צורת הגבה לפנים. מקצוען כזה ידע לשקלל את כל הפרמטרים הרצויים למראה גבה שיחמיא אופטימלית לצורת הפנים שלכן. לאחר העיצוב הראשוני כל מה שתצטרכו לעשות כדי לתחזק את צורת הגבה הוא רק "ניקוי" שיערות סוררות על בסיס תקופתי.

אילו מוצרי גבות קיימים לרשותנו והאם כלל הנשים המתאפרות זקוקות למוצר כזה בכלל?
לטעמי-כן. מעטות מאד הנשים אשר ניחנו בגבות אידאליות, כאלה שלא זקוקות לשום שיפצור קטן בתהליך איפור הפנים.
מוצרי הגבות בשוק המסחרי מתרכזים לשלושה סוגים עיקריים והם אלה שאמורים לתת לכן מענה מקיף, לכל אספקט אפשרי של טיפול בגבות. להלן, מוצרים למילוי, מוצרים לסידור ומוצרי תחזוקה:


מוצרי מילוי


אלה מוצרים מהסוג שאמור למלא ולצבוע גבות חסרות, כאלו שנמרטו יתר על המידה, כאלה שיש בהן "חורים", גבות קצרות ודלילות מדי הזקוקות ל"השלמה" של פיגמנט וכו'.
בין מוצרי המילוי ניתן למצוא צלליות ייעודיות לאזור, עפרונות לקו הגבה, ואפילו מיני אייליינרים בג'ל מהסוג העמיד במיוחד, אשר מחזיקים מעמד קצת יותר זמן ממוצרים אחרים.
הטיפ שלי:
כשאתן בוחרות מוצר למילוי, הקפידו שתת הגוון שלו יהיה טיפה אפרפר ולא כתמתם. גוונים אפרפרים נוטים להתקבל כטבעיים יותר כשממלאים איתם חוסרים. בהתאמה-לבעלות גבות שחורות אני ממליצה לבחור בגוון חום ככה, שכן גוון שחור פחם ישווה לפנים לוק "רע" וחמור סבר יתר על המידה.


. CHIC 162. עפרון לגבות של "פופה", 75 ש"ח; 3. עפרונות לגבות של "אסתי לאודר", 135 ש"ח; 4. ג'ל לגבות באייליינר של "OFRA",128 ש"ח; 5. עפרונות לגבות של "לייף"; 6. עפרונות לגבות של "ג'ייד", 80 ש"ח; 7. צללית יבש/רטוב לגבות של "אליזבת ארדן", 250 ש"ח ; 8. עפרון גבות של "לוריאל", 37 ש"ח; 9. עפרון גבות של "סקארה", 5 ש"ח; 10. ערכת צלליות לגבה של "מאלו ווילז", 196 ש"ח; 11. עפרון גבות של "קרליין", 56 ש"ח; 12. אייליינר טוש לגבות של "מאק", 110 ש"ח;  13. עפרון גבות של "איל מאקיאג'", 99 ש"ח

מוצרי סידור


המוצרים הללו אמורים לשמור על הסדר במצב הגבה הקיים-להחזיק שיערות סוררות במקומן ולהתוות לגבה צורה מוגדרת וברורה יותר.
בתחום הזה ניתן למצוא מסקרות לגבות (המגיעות גם במגוון צבעים) ומקלוני שעווה אשר מצמידים את שיער הגבה למקומו ללא קושי, לאורך זמן.


.1 ג'ל שקוף לסידור גבות של "ארדל",60 ש"ח; 2. ג'ל לגבות של "בובי בראון", 115 ש"ח; 3. ג'ל לגבות של "מייבלין", 60 ש"ח; 4. ג'ל לגבות של "מאק", 100 ש"ח
הטיפ שלי:
אם את מאלה אשר זקוקות גם למוצר מילוי וגם למוצר סידור,  נסי למצוא מוצר אשר מכיל לפחות "שניים באחד". לא חסרים כאלו בשוק כיום. אם את בכל זאת מתעקשת לקנות אותם בבודדים, כדאי שמוצר הסידור יהיה שקוף כשאת הצבע תתווי באמצעות מוצר המילוי


1.קיט מושלם לגבות של "קלארינס"-צלליות, שעווה, פינצטה ומברשת אלכסונית, 278 ש"ח;  2.  מוצר דו צדדי של "רבלון"-עפרון ומסקרה, 79 ש"ח 3. קיט של "סמאשבוקס" המכיל זוג צלליות ושעווה, 119 ש"ח; 4. קיט של "בובי בראון" עם צלליות ופינצטה, 200 ש"ח

מוצרי תחזוקה


מוצרים האמורים לעזור לכן לשמר את מראה הגבה המסודר, לאורך זמן. כאן כמובן ניתן למצוא פינצטות שונות ומשונות, מספריים לגזימת שיערות הגבה, מברשות אלכסוניות קטנות להנחת מוצרי המילוי ואפילו שבלונות קטנות, אשר יעזרו לבעלות היד הפחות בטוחה ויציבה לעצב את הצורה הנכונה לה.
הטיפ שלי:
הזהרי במיוחד כשמדובר במוצרים מהתחום הזה-כל גזיזה, מריטה או הוצאה מיותרת עלולים להיות בעייתיים כשהם נעשים ביד קלה ולאורך זמן. כמו שרבות מאיתנו יודעות-יש אזורים בהם השיער לא מוכן לצמוח יותר וחבל...


.1 ג'ל לעידוד צמיחת שיער גבה של "ארדל", 60 ש"ח; 2. שבלונות לעיצוב הגבות של "ארדל", 60 ש"ח; 3/5. פינצטות של "טוויזרמן", 60-250 ש"ח; 4. מברשות זויתיות של "לייף" להנחת מוצרי מילוי לגבות
עד כאן להיום יקירותיי, מקווה שהטור הזה העניק לכן את המידע שהיה נחוץ עבורכן על מנת לתת גם לגבות שלכן את היחס הראוי להן-עבות, כדקות...

שאלות, טענות וקושיות למיניהן, כאן בנוהל, או אצלי
בעמוד המקצועי.
אני לרשותכן תמיד.


milkysmile